У держбюджеті, за який так переживає Рибак, Захарченку дадуть 18 мільярдів

Неділя, 22 грудня 2013, 09:54

У держбюджеті на 2014 рік передбачено збільшення фінансування Міністерства внутрішніх справ більше ніж на 2 млрд. гривень та зростання витрат на безпеку посадових осіб і охорону органів державної влади.

Про це пише Сергій Андрушко у своєму блозі на Українській правді.

Так, у проекті держбюджету на проведення заходів із забезпечення безпеки посадових осіб та охорони органів державної владизакладено на 22 млн. більше у порівнянні із 315 млн. у 2013 році.

Окрім того на 2 млрд. гривень планують збільшити витрати на Міністерство внутрішніх справ: цьогоріч українські платники податків витратили на міліцію 16 млрд, наступного планують закласти 18 млрд.

Реклама:

"На Головне управління внутрішніх військ МВС хочуть підняти фінансування на 80 млн грн. - з цьогорічних 1,48 млрд. - до 1,566 мільярдів", - зазначає він.

Також планується збільшити фінансування на участь внутрішніх військ МВС в охороні громадського порядку: у порівнянні з нинішнім роком, воно зросте на 79 млн. (до 1,382 млрд. грн). Додаткові витрати підуть на підвищення рівня грошового забезпечення осіб рядового і начальницького складу.

На Верховну Раду та апарат Державного управління справами (сюди ж входить Адміністрація Президента) витрати залишаються високими – 920 млн грн і 1 млрд 268 млн відповідно.  Санаторії для депутатів та їх помічників обійдуться наступного року у 81 млн грн., а для управління справами (Адміністрації Президента) витрати на курорти збільшили.

"Цього року коштом платників податків відпочивали на 100 млн і 674 тисячі, а наступного - вже на 102 млн і 852 тисячі", - зазначає журналіст.

Окрім того буде збільшено фінансування Євро-2012: на 662 млн грн. Загалом за цієї статтею держава хоче витратити наступного року 1,698 млрд грн.

Як відомо, раніше спікер Верховної Ради Володимир Рибак заявив, щоу парламенті виникла  криза через "політичні амбіції опозиційних фракцій та їх лідерів",  "жадобу до влади політиків, які марять президентською булавою та  "зірвалися" у фальстарт власної президентської кампанії". 

"На фоні кризового розвитку подій повністю був зупинений процес розробки та прийняття ключових законопроектів: під загрозою опинилася доля держбюджету на 2014 рік, законопроектів соціально-економічного спрямування та інших законів", - заявив Рибак.

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: