Кабмін пропонує містам самим впроваджувати безготівкову оплату проїзду

Середа, 11 грудня 2013, 16:08

Кабінет міністрів ухвалив впровадження системи безготівкової оплати вартості проїзду в міському електричному транспорті.

Відповідний законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо електронних засобів безготівкової оплати та реєстрації проїзду в міському електричному транспорті" був ухвалений в середу на засіданні уряду.

Як зазначається в документі, який є в розпорядженні "ЕП", сьогодні право на проїзд в міському електротранспорті надають придбанні разові квитки, закомпостований абонементний талон, проїзний квиток тривалого користування, картка або посвідчення, що дає право на пільговий проїзд згідно із законодавством.

"Неможливість застосування технічних засобів безготівкової оплати вартості проїзду пільгових пасажирів не дозволяє впроваджувати світове використання сучасних ефективних електронних автоматизованих систем безготівкової оплати проїзду та обліку пільгових пасажироперевезень", - зазначається в обґрунтуванні законопроекту.

За висновками Мінінфраструктури, реалізація акта не потребує додаткових фінансових втрат державного бюджету, оскільки зазначені зміни передбачають, що органам місцевого самоврядування надається право впроваджувати систему безготівкової оплати проїзду.

Сьогодні неможливо прорахувати необхідний обсяг коштів для впровадження такої системи, зазначається в експертному висновку, оскільки не визначено норми і загальні вимоги до автоматизованої системи безготівкової оплати проїзду.

Водночас, за інформацією Мінінфраструктури, орієнтовний обсяг фінансування для реалізації такого проекту у місті Тернопіль становить 22,6 млн гривень, у Львові – 50 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: