У Богатирьової обрали постачальників "швидких" на 860 мільйонів

Неділя, 3 листопада 2013, 12:13

Міністерство охорони здоров’я України 1 листопада акцептувало низку пропозицій на постачання 1309 автомобілів швидкої допомоги різних типів на загальну суму 859,96 млн гривень без ПДВ.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначає видання, торги відбулись по дев’яти з десяти лотів. По одному з лотів торги було відмінено через недостатню кількість допущених до участі у тендері.

На усі лоти подавало заявки ТОВ "Сіті транспорт груп" Ігоря Чуркіна, цій компанії належить бренд "ЛАЗ". Майже у всіх випадках заявки цієї компанії були дешевшими від акцептованих пропозицій. Однак МОЗ обрало інші пропозиції з невідомих причин. Протокол відхилення пропозицій поки що на сайті "ВДЗ" не опубліковано.

Реклама:

По семи лотах акцептовано пропозиції ПрАТ "НВО "Практика" на суму 713,69 млн гривень.

Фото з сайта nashigroshi.org 

Саме цій фірмі ще перед тендером пророкували перемогу деякі народні депутати від "Батьківщини", які вимагали від Генпрокуратури та СБУ не допустити розкрадання коштів державного бюджету на цьому тендері.

Нардепи повідомляли, що майбутнього переможця визначено ще до тендеру, а загальні видатки на закупівлю "швидких" нібито буде завищено на суму близько 200 млн гривень.

За інформацією видання, НВО "Практика" належить Олегу Висоцькому. У 2006 році його було призначено головою Держкомітету з питань технічного регулювання та споживчої політики. Тоді уряд очолював Юрій Єхануров.

Як повідомлялося, у лютому 2013 року міністр Раїса Богатирьова повідомила, що з державного бюджету буде виділено близько 1 млрд гривень на закупівлю автомобілів швидкої допомоги різних типів.

У липні президент України Віктор Янукович підписав закон про зміни до державного бюджету, яким на швидкі було виділено 922 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: