У 2012 році уряд витратив більше 1 мільярда гривень не за призначенням

Середа, 13 листопада 2013, 14:12

Більше 1 мільярда гривень зі спецфонду держбюджету 2012 року на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства були використані не за призначенням і пішли на погашення касових розривів місцевих бюджетів.

Про це пише у колонці для "Економічної правди" директор Асоціації "Виноградарі та винороби України" Сергій Михайлечко, посилаючись на відповідь Держказначейства.

"Більше 1 млрд гривень, що належать виноградарям, були відкрито вкрадені... Гроші спецфонду на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства пішли на погашення боргів держави по зарплатах і пенсіях", - підкреслює він.

Як зазначає Михайлечко, на запит Асоціації відомство відповіло, що "кошти від збору в повному обсязі були зараховані на спільний казначейський рахунок".

Реклама:

"Керуючись положенням про Держказначейство, відомство перенаправило кошти виноградарів на погашення касових розривів місцевих бюджетів за захищеними статтями", - пише він.

Враховуючи це, асоціація "Виноградарі та винороби України" відправила заяву генпрокурора Віктора Пшонки з проханням почати досудове розслідування справи за фактом нецільового використання коштів. Асоціація отримала підтвердження, що розслідування було розпочато і відразу ж закрито.

Раніше, в тому числі і в 2012 році, 1,5% збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, який сплачували виробники алкогольних напоїв та пива, накопичувався в спеціальному фонді.

Як відомо, Законом України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" кошти від 1,5% збору були позбавлені статусу спецфонду і перенесені до загального фонду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!