У Нацбанку кажуть, що прислухаються до МВФ, але довіра важливіша

Середа, 13 листопада 2013, 12:33

Національний банк уважно аналізує МВФ щодо підвищення гнучкості курсу гривні, проте вважає цінову і курсову стабільність запорукою довіри до гривні.

Про це в ході Українського банківського форуму, організованого Інститутом Адама Сміта, повідомив заступник директора генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олександр Арсенюк, передають "Українські новини".

"Ми завжди з повагою ставимося до порад МВФ, але хотів би звернути увагу, що головною метою НБУ відповідно до законодавства є підтримка цінової стабільності", - сказав він.

Арсенюк зазначив, що протягом останніх років досягалася цінова та курсова стабільність і саме це формувало довіру до гривні.

Реклама:

"Протягом останніх років національна валюта стабільна, а темпи інфляції низькі. Це формує довіру до національної грошової одиниці та банківської системи", - сказав банкір.

За його словами, ще в рамках попередньої програми з МВФ Україна прийняла на себе зобов'язання посилити гнучкість обмінного курсу і певні кроки в цьому напрямку були зроблені.

Як повідомлялося раніше, МВФ наполягає на підвищенні Україною гнучкості курсу гривні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!