Apple та Microsoft розв'язали "патентну війну" проти Google

П'ятниця, 1 листопада 2013, 10:27

Консорціум Rockstar, до якого входять Apple, Microsoft, BlackBerry, Ericsson і Sony, пред'явив позови про порушення патентних прав проти Google і семи виробників Android-пристроїв: Samsung, HTC, Huawei, Asustek, LG, Pantech і ZTE.

Про це йдеться в заяві Rockstar, пишуть Hitech.vesti.ru.

Як йдеться в заяві Rockstar, поданій до Окружного суду США по східному округу штату Техас, інтернет-гігант порушив шість патентів, пов'язаних з контекстною рекламою.

Найстаріший з них був виданий у 1997-му - за рік до того, як Сергій Брін і Ларрі Пейдж заснували пошукову систему.

Реклама:

Інші компанії, що виробляють Android-гаджети, Rockstar звинуватила в порушенні семи патентів. У них йдеться про "навігаційний інструмент для графічного інтерфейсу користувача", "інтегрований центр повідомлень", "фільтр інтернет-протоколу" та інші технології.

У позові йдеться, що Samsung, зокрема, незаконно сконфигурував свої пристрої так, щоб їх операційна система "підтримувала функції галереї, електронної пошти, карт і браузера".

Крім того, стверджує консорціум, корейський виробник нібито неправомірно задіє технологію, яка перетворює апарат в точку доступу W- Fi
Rockstar був утворений в 2011 році.

У червні група компаній придбала портфель збанкрутілої Nortel Networks, що складається з більш ніж 6 тисяч патентів. Вони включають себе технології, що мають відношення до бездротових мереж, методів передачі даних, голосового зв'язку, Інтернету і напівпровідників. Самая "смачна" їх частина стосується мереж 4G, призначених для передачі великих обсягів даних (таких як потокове відео) на мобільні пристрої.

Сума операції перевищила 4,5 мільярда доларів. На аукціоні могла б перемогти і Google з Intel, але їх ставка виявилася менше - 4,4 мільярда.

Поза сумнівами, інтернет-гігант знав про те, що в разі чергового патентного позову його позиції будуть сильно ослаблені. Після того, як на аукціоні виграла Rockstar, Google звинуватила лідерів IT-сектора в прагненні "задушити" Android судами та ліцензійними відрахуваннями.

Microsoft у відповідь на це заявила, що пошуковик займається відносно конкурентів тим же самим.

З осені 2011 року Google почала займати оборонні позиції. Щоб захистити Android від судових позовів про порушення інтелектуальної власності, у вересні інтернет-гігант придбав у IBM понад тисячу патентів, а в лютому 2012-го купив Motorola Mobility і її розробки за 12,5 мільярда.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!