Путін наказав митникам послабити перевірки на кордоні з Литвою

Середа, 9 жовтня 2013, 19:49

Президент Росії Володимир Путін дав Федеральній митній службі вказівку про зняття посиленого митного контролю на російсько-литовському кордоні.

Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на інформацію ФТС.

Згідно з розпорядженням глави держави, у плановий режим робота митниці на кордоні з Литвою повинна перейти з 10 жовтня 2013 року.

Рішення президента у ФТС пояснюють тим, що завдяки вжитим заходам кількість митних правопорушень з боку литовських імпортерів і автоперевізників останнім часом скоротилася і не перевищує середньостатистичних показників.

Реклама:

Раніше вже повідомлялося, що посилені перевірки литовських вантажів на кордоні Калінінградської області припинені. Про це 1 жовтня заявили в Литовській асоціації автоперевізників Linava.

Проте через кілька днів з'ясувалося, що литовців і раніше перевіряють з особливою суворістю.

Вперше литовський МЗС поскаржився на дії російських митників на початку вересня. У Литві посилені заходи з боку сусідів пояснювали тим , що Литва головує в Євросоюзі і бере участь у "Східному партнерстві" - програмі інтеграції ЄС для колишніх радянських республік.

Крім того, посилення перевірок пов'язували з тим, що литовська влада видала США росіянина Дмитра Устинова, якого американці звинуватили в контрабанді зброї. У ФМС, втім, причиною посилених перевірок назвали часті митні порушення з боку литовців.

Як відомо, з 7 жовтня санітарна служба РФ призупинила поставки в Росію молочної продукції з Литви через претензії до якості .

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: