Світовий банк планує скоротити бюджет на сотні мільйонів

Вівторок, 8 жовтня 2013, 13:11

Світовий банк планує скоротити 400 мільйонів доларів зі свого бюджету в рамках програми широкої реорганізації, яка спрямована на підвищення ефективності управління міжнародного кредитора.

Про це 7 жовтня повідомив фінансовий директор, передають "Вести Економіка".

Статті скорочення, які поки не опубліковані, є одним з етапів першої великої реструктуризації Світового банку за 17 років.

Країни-учасниці розглянуть плани банку на цьому тижні в ході своєї щорічної зустрічі. Поряд з цим інститут має намір зосередитися на досягненні своїх першочергових цілей по боротьбі з бідністю.

Реклама:

Скорочення загальним обсягом в 400 млн доларів будуть проведені протягом трьох років, що знизить щорічні витрати в 5 млрд доларів на 8%, повідомив Бертран Бейдр, який також обіймає посаду директора банку з фінансів.

Поряд з цим Бейдр також підкреслив, що кінцева мета скорочень, а також планованого збільшення доходів, полягає у спрощенні процедури обслуговування урядів.

Банк вже протягом довгого часу піддається критиці за бюрократичні зволікання в процесі затвердження видачі кредиту, що послаблює його роль.

Так, країни з середнім рівнем доходу можуть більшою мірою розраховувати на приватне фінансування і двосторонні кредити.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!