Apple купує електронного асистента Cue

Понеділок, 7 жовтня 2013, 10:45

Компанія Apple купила стартап Cue, який розробляє електронного асистента для пристроїв на iOS.

Про це пишуть "Вести економіка" з посиланням на TechCrunch.

"Сума угоди становить близько 50-60 млн доларів. Про операцію стало відомо наступного дня після того, як розробники оголосили про згортання своєї діяльності", - йдеться в повідомленні.

Раніше сервіс Cue носив назву Greplin і був представлений трьома складовими:сайтом, пошуковим движком і iOS -додатком. Функціонал сервісу - надавати інформацію з самих різних користувацьких акаунтів в соціальних мережах і популярних мережевих ресурсах у вигляді щоденного зведення.

Реклама:

Схожий функціонал є у системи Google Now в операційній системі Android.

Минулого тижня сайт сервісу змінився після повідомлення, що Cue припиняє свою діяльність, а незабаром представники Apple заявили журналістам CNET і TechCrunch про те, що Cue була поглинена. У Apple не розголошують цілей придбання, як і точну суму угоди.

По всій видимості, в Apple мають намір розширити функціонал персонального помічника Siri, фінальна версія якого вийшла паралельно з релізом операційної системи iOS 7.

Крім того, корпорація може використовувати напрацювання Cue в оновленому центрі повідомлень.

Cue пропонував своїм користувачам і платну підписку Cue Premium. Після закриття проекту дані переноситися не будуть, але користувачі, що купили преміум - підписку, отримають повернення залишків коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!