АМКУ візьметься за ревізію супермаркетів у всіх обласних центрах

Четвер, 31 жовтня 2013, 14:39

Антимонопольний комітет з початку наступного року планує розпочати перевірку супермаркетів з продажу продуктів, техніки і будматеріалів у всіх обласних центрах.

Про це сказав голова Антимонопольного комітету України Василь Цушко, повідомляє "Укрінформ".

"У 2014 році ми хочемо дослідити ринок надання послуг великими торговельними мережами в обласних центрах та в містах обласного підпорядкування. Це стосуватиметься не тільки супермаркетів з роздрібної торгівлі продуктами, а й побутової техніки і будматеріалів", - сказав він.

За словами Цушка, такій перевірці передувало дослідження ринку мереж супермаркетів у Києві.

Реклама:

"У Києві ми розкрили змову між великими супермаркетами, коли вони між собою погоджували ціни. Тобто не було ніякої конкуренції. Від цього страждав споживач, а також постачальники, яким нав'язувалися правила", - сказав голова АМКУ.

В даний час у справі налічується 800 томів документів.

"Ми пред'являємо серйозні претензії, оскільки теоретичний штраф, який може бути, складає 20 млрд гривень, якщо ми доведемо, що картель реально існував", - додав Цушко.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет встановив, що провідні торгові мережі в період 2010-2011 років організували картельної змову, в результаті чого подорожчали продукти харчування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!