Збиток "Укрзалізниці" перевищив 4,5 мільярда

Четвер, 24 жовтня 2013, 15:29

Збиток "Укрзалізниці" від пасажироперевезень у січні-вересні поточного року становив понад 4,5 млрд гривень, зокрема, 2 млрд гривень у дальньому сполученні і 2,5 млрд гривень у приміському.

Про це повідомила прес-служба відомства, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, однією з ключових причин збитку "Укрзалізниці" від пасажироперевезень є постійний дисбаланс між витратами на перевезення пасажирів і доходами від перевезення.

У січні-вересні цього року витрати "Укрзалізниці" становили близько 10 млрд гривень, що на 85% більше аналогічного періоду 2012 року.

Реклама:

"На збільшення видатків обслуговування рухомого складу та змісту залізничної інфраструктури вплинуло зростання цін на продукцію, якої потребує залізничний транспорт", - сказано в повідомленні.

За даними прес-служби, за 9 місяців 2013 року у порівнянні з аналогічним періодом 2012 року подорожчали колеса суцільнокатані пасажирські - на 12,7%, бандажі локомотивні - на 21,6%, колодки гальмівні - на 7,7%, електроенергія - на 6%, дизельне паливо - 2,6%.

Крім того, прес-служба зазначає, перевезення пасажирів пільгових категорій, які залізниці здійснюють згідно з українським законодавством, є ще одним фактором збитковості "Укрзалізниці".

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" в січні-вересні поточного року перевезла 7,7 млн ​​пасажирів пільгових категорій у дальньому сполученні на суму 192 млн гривень, проте їй компенсована лише третину від суми наданих послуг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!