Bank of America програв "іпотечну" справу

Четвер, 24 жовтня 2013, 14:53

Федеральний суд Манхеттену визнав відповідальність Bank of America за махінації з іпотечними облігаціями в його підрозділі Countrywide Financial.

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на The Wall Street Journal.

Як повідомляється, суд визнав провину самого банку, його підрозділу і Ребеки Майрон - колишнього керівника Countrywide Financial (зараз працює в JPMorgan Chase). Покарання їм визначать пізніше; очікується, що відповідачам випишуть штрафи, оскільки позов цивільний. Слідство попросило оштрафувати Bank of America на 848 млн доларів.

Майрон, зокрема, звинувачували у нехтуванні якістю цінних паперів заради кількості. За версією уряду, під її керівництвом у Countrywide склалася практика, коли менеджери отримували бонуси фактично за швидкість роботи.

Реклама:

Кредитоспроможність позичальників, які зверталися в компанію за іпотечними кредитами, перевірялася погано.

У результаті облігації, забезпечені такими позиками та продані іпотечним агентствам Fannie Mae і Freddie Mac, знецінилися і принесли останнім збитки на мільярд доларів.

Bank of America виявився замішаний у справі, так як в 2008 році купив Countrywide. У банку заперечують звинувачення слідства, відзначаючи, що в справу йдеться про події, що сталися до включення Countrywide до складу фінорганізації.

Слідство впевнене, що банк також повинен понести покарання.

Bank of America є відповідачем у тому числі за іншими позовами, пов'язаними з продажем неліквідних іпотечних облігацій.

За даними ЗМІ, припинення всіх справ, ініційованих владою, може обійтися банку в 6 мільярдів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: