Україна перегляне обмеження імпорту автомобілів, коксу та вугілля

Вівторок, 22 жовтня 2013, 18:24

Україна найближчим часом перегляне рішення про мита на імпорт легкових автомобілів з бензиновими двигунами від 1,1 до 2,2 тисяч кубічних см і квоти на імпорт коксу та коксівного вугілля.

Про це повідомив урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький, передає "Інтерфакс-Україна".

"За деякими напрямками, найближчим часом будуть прийняті певні рішення, які, скажімо так, врегулюють ці питання... На рівні уряду розглядаються дві речі: щодо коксу і коксівного вугілля та захисні заходи щодо автомобілів", - сказав П'ятницький.

У той же час він відзначив, що правильно говорити не про відмову від цих заходів, а про приведення їх у відповідність до букви норм Світової організації торгівлі.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше представники Євросоюзу неодноразово піддавали критиці зазначені обмеження, а також введений Україною утилізаційний збір щодо автомобілів, заявляючи, що перегляд цих захисних заходів є однією з умов підписання угоди про асоціацію з ЄС.

У відношенні утилізаційного збору урядовий уповноважений пояснив, що він був введений законом, тому його перегляд знаходиться в компетенції Верховної ради.

"Уряд зараз працює над змінами в законодавстві" , - повідомив П'ятницький.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: