Україна зацікавлена у відновленні поставок туркменського газу

П'ятниця, 18 жовтня 2013, 15:14

Україна зацікавлена ​​у відновленні поставок природного газу з Туркменістану.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства енергетики та вугільної промисловості, передають "Українські новини".

У рамках міжнародної конференції "Енергетична безпека та сталий розвиток", в ОБСЄ, відбулася зустріч міністра енергетики Едуарда Ставицького з міністром нафтогазової промисловості Туркменістану Мухамметнуром Халіловим.

У ході зустрічі український міністр повідомив, що Україна зацікавлена ​​у відновленні поставок природного газу з Туркменістану в Україну.

Реклама:

"Крім того, ми зацікавлені у здійсненні розвідки і розробки нафтогазових родовищ та участі в будівництві об'єктів паливно-енергетичного комплексу Туркменістану українських компаній", - зазначив Ставицький.

Він також підкреслив, що українськими компаніями вже успішно реалізовувалися інвестиційні проекти в Туркменістані, які високо оцінюються як туркменською стороною, так і українською.

Наприкінці зустрічі сторони підтвердили зацікавленість у розвитку двостороннього співробітництва в енергетичній сфері та домовилися про подальшу активну співпрацю.

Як повідомлялося, Україна сподівається на візит президента Туркменістану Гурбангули Бердимухамедова у 2014 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!