VISA призупинила обслуговування туркменських банків

Четвер, 7 грудня 2017, 14:15

Міжнародна платіжна система VISA призупинила обслуговування туркменських банків через борги.

Про це повідомляє туркменське Радіо Свобода.

Як повідомляють два джерела, безпосередньо поінформовані про ситуацію, основним приводом для цього стала заборгованість туркменських банків компанії VISA, а також довільні обмеження, що вводяться фінансовою владою Туркменістану на користування платіжними картками.

Платіжні картки VISA широко використовуються туркменістанцями, які виїжджають за кордон, а також сім'ями, чиї діти навчаються у вищих навчальних закладах за межами країни.

Реклама:

Обмеження з пластиковими картками VISA існують вже давно і постійно посилюються. А в останні кілька тижнів деякі туркменські користувачі взагалі не можуть користуватися платіжною системою.

Раніше повідомлялося, що туркменістанці в Туреччині не можуть проводити оплату в торгових точках, а також переводити гроші в готівку в банкоматах. До цього, на початку минулого місяця влада ввела додаткові обмеження, що дозволяють переводити тільки 50 доларів в день.

В одному з міністерств Туркменістану відзначили, що "міжнародна платіжна система VISA відмовилася обслуговувати будь-які карти, видані банками Туркменістану".

За його словами, починаючи з п'ятниці всі розрахунки по VISA були припинені до понеділка.

"Питання вирішується на самому верху, всі розрахунки заморожені, до понеділка щось повинні зробити, але не зроблять, борг за розрахунковими операціями 30 мільйонів, це тільки за обслуговування переказів", - повідомило джерело в міністерстві.

Ще одне джерело, безпосередньо інформоване про ситуацію, також підтвердило інформацію про проблеми з міжнародною платіжною системою VISA в Туркменістані.

За його словами, крім туркменського боргу, представників VISA дратують довільні обмеження, що вводяться туркменськими банками та завдають шкоди репутації платіжної системи.

Нагадаємо, Visa збільшила чистий прибуток до 6,7 мільярда доларів. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: