Google збільшив розміри переказів в офшори

Понеділок, 14 жовтня 2013, 15:40

Google почала ще активніше використовувати офшорні схеми для ухилення від податків у промислово-розвинених країнах.

Про це повідомляє "CyberSecurity" з посиланням на "The Financial Times".

За підрахунками газети The Financial Times через свою зонтичну організацію на Бермудських островах інтернет-гігант у 2012 році прокачав 11,91 млрд доларів, що на чверть більше, ніж у 2011 році.

У публікації йдеться, що одночасно з зростаючою увагою влади різних країн, Google все активніше використовує юридично чисті, але етично сумнівні схеми.

Реклама:

Газета зазначає, що в бермудському офшорі Google акумулює переважно європейські гроші, переводячи їх з місцевих офісів компанії, зокрема з голландського представництва Google.

Широко поширена стратегія перекачування грошей в офшори включає в себе дві поширених тактики: Dutch Sandwich і Double Irish.

У випадку з Google всі неамериканські інтелектуальні активи зареєстровані на Бермудах, причому за останні три роки обсяги акумульованих тут грошей фактично подвоїлися.

FT відзначає, що ознайомилася з документами, поданими підрозділом Google Netherland Holdings, і переконалася в тому, що даний європейський офіс інтернет-гіганта бере участь у схемі під образною назвою Dutch Sandwich.

Як повідомлялося, за останні три роки ряд європейських країн, зокрема Великобританія, Нідерланди і Франція впритул зайнялися своїми податковими режимами, щоб присікати можливості такої корпоративної поведінки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!