У Ставицького підтвердили, що "Газпром" "гальмує" реверс зі Словаччини

Вівторок, 1 жовтня 2013, 14:46

Міненерговугілля підтвердило інформацію про те, що поки не вдається організувати поставки газу в Україну із Словаччини по реверсному шляху через необхідність узгодження таких дій з "Газпромом".

Про це в ході гарячої лінії в Кабінеті міністрів повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Андрій Бондаренко, передає "УНІАН".

"Як і у нас, у словацького оператора є контракт з "Газпромом". Без урахування "Газпрому" у випадку зі Словаччиною поки важко говорити про реалізацію словацького напрямку, хоча він один з найперспективніших", - сказав Бондаренко.

Нагадаємо, раніше про складнощі реверсу з Словаччини говорив глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

Реклама:

За його словами, Словаччина не має повної ясності і можливості для відкриття реверсного потоку в Україну без домовленостей з "Газпромом", який постачає цей газ. А узгодити реверс, як зазначав Томбінський, необхідно з усіма учасниками процесу.

Нагадаємо, 16 травня в компанії повідомили, що заява міністра енергетики та вугільної промисловості Ставицького про початок "тестових" постачань газу з Словаччини в Україну не підтверджена галузевої статистикою.

Раніше, 15 травня міністр енергетики та вугільної промисловостіСтавицький повідомив про початок імпорту газу з Словаччини в тестовому режимі. За його словами, тести та обмін інформацією продляться 7-10 днів.

Як відомо, головний виконавчий директор RWE Supply & Trading GmbH Стефан Юдіш раніше заявив, що почати постачання газу через територію Словаччини німецькою RWE поки не вдається не через відсутність технічних можливостей, а через російський "Газпром", який фактично блокує постачання, відмовляючись узгодити заявку на транспортування газу в Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: