У Соркіна впевнені, що Україна спроможна розраховуватися за боргами

Вівторок, 1 жовтня 2013, 12:11

Національний банк впевнений у здатності України розраховуватися за зовнішніми боргами.

Про це в ході прямої телефонної лінії повідомила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики Олена Щербакова, передають "Українські новини".

"Ми прожили вже 9 місяців (2013 року). Україна розраховується за своїми боргами. Ми виконуємо свої зобов'язання... Ніяких побоювань, що країна не розрахується за своїми боргами, у Нацбанку немає", - сказала вона.

За словами Щербакової, з початку нинішнього року Україна виплатила Міжнародному валютному фонду близько 4 млрд доларів, а найближчим часом заплатить ще 1,6 млрд доларів.

Реклама:

"Всі знають, що ми повинні заплатити МВФ. 4 млрд доларів ми вже заплатили. Рахунок 1,6 млрд доларів є, він буде сплачено", - зазначила директор генерального департаменту.

Вона додала, що, виконуючи свої фінансові зобов'язання, українська влади, і Нацбанк зокрема, прагнуть прищеплювати позичальникам культуру розрахунків по боргах.

"Були складні роки, але ми завжди розраховувалися і намагалися прищеплювати цю культуру і нашим банкам як нашим позичальникам на зовнішніх ринках, і позичальникам на внутрішньому ринку. За боргами потрібно розраховуватися", - сказала Щербакова.

Нагадаємо, за даними НБУ, у серпні Україна виплатила в рахунок погашення кредиту МВФ 925 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!