Азаров віддав поліграфкомбінат "Україна" Нацбанку

Понеділок, 9 вересня 2013, 12:43

Кабінет міністрів передав цілісний майновий комплекс державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" зі сфери управління Міністерства фінансів в управління Нацбанку.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні № 667-р Кабмін прийняв 21 серпня 2013, передає ZN.UA.

У розпорядженні вказується, що рішення набирає чинності одночасно із законом про повернення державного контролю та виробництва державними підприємствами документів і бланків, що вимагають використання спеціальних елементів захисту.

Даний закон був підписаний президентом 23 липня і, як зазначено в тексті, він набирає чинності через 30 днів після офіційного опублікування. Документ був офіційно опублікований у виданні "Голос України" 26 липня 2013 року в №137.

Реклама:

Таким чином, обидва документи набули чинності 25 серпня 2013.

Нагадаємо, що цим законом контроль над виробництвом всіх документів і бланків з елементами захисту передається державним підприємствам, що входять до сфери управління Нацбанку.

Під контроль НБУ, зокрема, передається виробництво бланків документів, передбачених законом "Про Єдиний державний демографічний реєстр і документах, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус".

Тобто бланків внутрішніх паспортів громадянина України, а також бланків документів, що підтверджують спеціальний статус особистості.

Таким чином, підприємствам Нацбанку надано право виготовляти: - бланки паспортів та посвідчень особи, - бланки документів, що підтверджують спеціальний статус особи, - бланки документів із спеціальними елементами захисту (у тому числі бюлетенів для голосування на виборах), - марки акцизного податку, - бланки цінних паперів, - бланки для оформлення результатів надання адмінпослуг, - бланки інших документів, які відповідно до законодавства потребують використання спеціальних елементів захисту.

Крім того, закупівлі таких бланків виводяться з-під дії закону про держзакупівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!