Суд заблокував рахунки WebMoney на мільйон гривень - Міндоходів

Середа, 4 вересня 2013, 18:53

Міндоходів домоглося блокування нових рахунків платіжного сервісу WebMoney, що досі не врегулював свою діяльність з Нацбанком, на яких знаходиться близько 1 мільйона гривень.

Про це йдеться в повідомленні Міндоходів, передає "Інтерфакс-Україна" .

"Було встановлено, що замість того, щоб виконати вимоги Нацбанку і узаконити свою діяльність, платіжний сервіс WebMoney відкрив нові рахунки і, швидше за все, не попередив своїх клієнтів про можливі проблеми з цими рахунками", - повідомили в прес -службі.

"Відповідно був поданий позов до суду, і, за рішенням суду, були заблоковані рахунки, на яких знаходилися гроші WebMoney. Всього заблоковано близько 1 млн гривень" , - зазначили в прес -службі.

Реклама:

У Міндоходів підкреслили, що його співробітники діяли повністю в рамках чинного законодавства.

Нагадаємо, WebMoney раніше поширила заяву, що на сьогоднішній день змушена працювати під пресингом чиновників Міндоходів .

"У цій непростій ситуації всі наші дії спрямовані на вирішення існуючих проблем у правовому полі. До тих пір, поки ми не захистимо свою позицію в органах правосуддя, вважаємо за доцільне утримуватися від будь-яких коментарів" , - наголошувалося в документі.

Як повідомлялося, у НБУ заявили, що WebMoney Transfer не має дозволу на дiяльнiсть.

У Міндоходів повідомили, що діяльність оператора платіжної системи WebMoney в Україні у тому вигляді, в якому вона провадилася на території держави, не відповідає нормам чинного українського законодавства.

Організаторів системи WebMoney підозрюють в легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: