У Клименка вирішили посилити контроль за діяльністю платіжних систем

П'ятниця, 14 червня 2013, 12:14

Діяльність оператора платіжної системи WebMoney в Україні у тому вигляді, в якому вона провадилася на території держави, не відповідає нормам чинного українського законодавства.

Про це йдеться у повідомленні Міндоходів.

Міністерство доходів і зборів України наголошує, що готове всіляко підтримувати роботу легітимних, визнаних у світі та прозорих для законного контролю платіжних систем. Державні органи, виконуючи свої обов’язки, гарантують свободу підприємництва будь-якій структурі, що бажає надавати аналогічні послуги. Проте наполягаємо на неухильному дотриманні вимог національного законодавства до таких сервісів", - сказано у повідомленні.

У відомстві зазначили, що у межах плану заходів із детінізації економіки міністерство посилює контроль за діяльністю платіжних систем та в цілому за операціями із використанням електронних грошей на предмет дотримання норм українського законодавства.

Реклама:

"Закликаємо громадян обережно ставитися до вибору платіжної системи та перевіряти на офіційному сайті НБУ наявність ліцензії та інших дозвільних документів на провадження фінансових операцій на території України", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, організаторів системи WebMoney підозрюють в легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: