Shell продає усі сланцеві проекти в США

Понеділок, 30 вересня 2013, 17:49

Найбільша нафтова компанія Європи Royal Dutch Shell Plc збирається продати частки в нафто-і газоносних сланцевих родовищах у США після масштабного списання вартості американських сланцевих активів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Shell.

Основним об'єктом, виставленим на продаж, є проект Eagle Ford в Техасі. З наступного місяця потенційні покупці зможуть отримати доступ до інформації про проект.

Минулого тижня Shell оголосила про відчуження активів в нафтоносному регіоні Mississippi Lime в штаті Канзас і про вихід з геологорозвідувального проекту в Колорадо.

Реклама:

За підсумками II кварталу Shell списала 2,1 млрд доларів, основний обсяг суми був прив'язаний до сланцевих активів у Північній Америці, зазначає Financial Times.

Після списання компанія оголосила про перегляд стратегії в цьому сегменті. Можливостями "сланцевого буму" в США скористалися в першу чергу невеликі незалежні компанії.

Такі гіганти, як Shell або ExxonMobil прийшли в цей сектор пізніше, коли значний приплив сланцевого газу на ринок обвалив ціни, що негативно позначилося на рентабельності сланцевих проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: