ЄЦБ нададуть право контролювати усі банки в єврозоні

Четвер, 12 вересня 2013, 20:32

Європейський центральний банк (ЄЦБ) стане єдиним банківським регулятором в єврозоні з правом контролювати діяльність більшості європейських банків.

Про це заявив глава ЄЦБ Маріо Драгі,слова якого наводяться в повідомленні організації, передає УНІАН.

Напередодні Європарламент підтримав законопроект про єдиний механізм нагляду за банками в єврозоні, і сподівається протягом року отримати основні наглядові функції.

Для набуття законом чинності формально його повинна затвердити Єврорада, а потім він буде опублікований. Як очікують у Єврокомісії, це має відбутися в найближчі тижні.

Реклама:

"Сьогодні був досягнутий справжній прогрес у створенні банківського союзу, який стане ключовим елементом істинного економічного і валютного союзу. Ми зробимо все від нас залежне, щоб протягом року після набуття чинності документу перейняти функції з нагляду. Ми раді співпраці з національними відомствами, які можуть внести вклад у відновлення довіри в банківському секторі", - підкреслив Драгі.

ЄЦБ буде прямо наглядати за банками, чиї активи перевищують 30 мільярдів євро у всіх країнах єврозони, а також в тих державах ЄС, які приєднаються до механізму. Йдеться приблизно про 130 найбільших кредитних організацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: