Бродський хоче повернути держрегулювання комунальних тарифів

Середа, 7 серпня 2013, 17:11

Держпідприємництва запропонувало Кабміну розробити законопроект, який передбачає повернення практики держрегулювання тарифів на житлово-комунальні послуги.

Про це йдеться у зверненні глави Держпідприємництва Михайла Бродського до віце-прем'єр-міністра Олександру Вілкулу, передає УНІАН.

Згідно зі зверненням, в грудні 2011 року в Україні була законодавчо змінена процедура встановлення тарифів на ЖКГ.

Як наголошується, акти, що встановлюють тарифи, були виведені з-під дії закону "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності".

Реклама:

"Таким чином, громадськість була позбавлена ​​участі в настільки важливому питанні, як формування тарифної політики і доступ до інформації про реальний стан справ у галузі. А між тим, встановлення тарифів на компослуги для суб'єктів природних монополій залишається єдиним способом регуляторного впливу на діяльність таких монополій", - йдеться у зверненні.

У цьому зв'язку, а також з метою практичного збалансування інтересів держави, споживачів і постачальників, Держпідприємництва пропонує повернути поширення норм закону "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" на сферу встановлення цін/тарифів на житлово-комунальні послуги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!