Українські та китайські аграрії збираються разом вирощувати зерно

Неділя, 4 серпня 2013, 14:14

Аграрії Китаю мають намір спільно з великими українськими агрохолдингами вирощувати зернові культури і поставляти їх на ринок КНР.

Про це заявив в ході круглого столу в Дніпропетровську виконавчий директор китайсько-української асоціації з реалізації міжнародних проектів Льоу Хуаньлінь, передає "Інтерфакс-Україна".

"Нам цікаво співпрацювати з українськими великими агрохолдингами, що розвиваються. Ми можемо забезпечити українській стороні інвестиції та технології, а компанія, маючи земельний банк, зможе збільшувати обсяги врожаю. Це взаємовигідна співпраця. Для Китаю ще цікаво це співробітництво тим, що ми купуємо вироблену українським холдингом продукцію і забезпечуємо продовольчу безпеку нашої країни", - сказав Льоу Хуаньлінь.

За його словами, особливий інтерес китайської сторона викликала побудова вертикальної інтеграції в українському холдингу KSG Agro.

Реклама:

"Вони можуть забезпечити розвиток повного циклу - вирощування зернових і олійних, їх переробку. Відходи частково йдуть на корм тваринницькому напрямку, частково на виробництво біопалива. Ми вважаємо такий підхід може забезпечити хороший результат у розвиток сільського господарства в Україні", - зазначив Хуаньлінь .

За заявою китайської сторони, кошти створеного асоціацією спеціального фонду в Гонконзі для фінансування китайсько-українських проектів в Україні в сумі 6 млрд доларів можуть бути в найближчому майбутньому спрямовані на фінансування узгоджених сторонами спільних сільськогосподарських та інфраструктурних проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!