Нафта Brent подорожчала до максимуму 4 місяців

Четвер, 15 серпня 2013, 20:49

Ціни на нафту Brent піднялися до максимуму чотирьох місяців за рахунок зниження запасів нафти в США і побоювань за постачання з Близького Сходу і з Північної Африки.

О 14:20 по Москві ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,91 долара до 111,11 долара за барель, раніше піднявшись до 111,53 долара, а ф'ючерси на WTI - на 0,83 долара до 107,68 долара за барель, пише Reuters.

Єгипетська армія наділила себе надзвичайними повноваженнями на місяць і ввела комендантську годину в столиці і провінціях після розгону прихильників поваленого президента-ісламіста Мохаммеда Мурсі.

Ці події змусили інвесторів турбуватися про стабільність судноплавства в Суецькому каналі - одному з найважливіших маршрутів світової нафтоторгівлі.

Реклама:

"Єгипет може і не входить до числа великих виробників нафти, але Суецький канал - це важливий маршрут не тільки для нафти, але і для інших видів сировини. Якщо почнуться перебої, або канал буде повністю закрито, це призведе до дуже несприятливих наслідків", - сказав президент консалтингової фірми Oil Outlook and Opinions Карл Леррі.

Запаси нафти в США минулого тижня знизилися на 2,8 мільйона барелів, за даними управління енергетичної інформації, при прогнозі зниження на 1,5 мільйона барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!