Відомий інвестор купив акції Apple на 1,5 мільярда доларів

Середа, 14 серпня 2013, 11:32

Інвестор Карл Айкан купив акції корпорації Apple на суму 1,5 млрд доларів, вважаючи, що технологічний гігант може генерувати більший обсяг виручки.

Айкан наполягає, щоб компанія почала зворотний викуп своїх акцій, передають "Вести экономика".

Хоча раніше Apple вже анонсувала великий бай-бек, інвестор заявив, що вважає за потрібне починати його прямо зараз, при поточних цінах на акції, які Айкан назвав дешевими.

Айкан, відомий своєю звичкою викуповувати великий портфель акцій у різних компаніях, а потім агітувати за зміни, написав у Twitter, що він розмовляв з Тімом Куком, главою корпорації Apple.

Реклама:

Айкан написав, що разом вони обговорили думку інвестора про те, що зараз необхідно провести зворотний викуп великої частки акцій. Він додав, що незабаром знову збирається переговорити з Куком.

У заяві інвестора не розкривалося, яка сума була витрачена на покупку частки в Apple, однак Wall Street Journal з посиланням на людину, знайому з ситуацією, повідомляє, що вартість частки Айкана становить більше 1,5 млрд доларів.

Однак вплинути на виробника iPhone і MacBook буде непросто і вже точно недешево, враховуючи, що сукупна вартість паперів корпорації становить близько 450 млрд доларів.

При такій загальній сумі акціонерного капіталу частка Айкана становить менше 1%.

Після публікації заяви інвестора в Twitter акції технологічного гіганта піднялися на 5% до 4,489 тис доларів за акцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: