Fitch лякає Україну зміною курсу фінансової політики США

Вівторок, 13 серпня 2013, 19:10

Європейські інвестори побоюються швидкого згортання програми викупу облігацій ФРС США.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного рейтинговим агентством Fitch Ratings, пишуть "Вести экономика".

Згідно із результатами опитування, дві третини учасників очікують, що волатильність грошових потоків країн з економікою, яка розвивається, різко зросте до кінця 2013 року на тлі загальної стурбованості щодо термінів початку скорочення обсягів кількісного пом'якшення в США.

21% респондентів очікує, що приплив коштів у фонди ринків різко скоротиться через зростаючі побоювання щодо політичних ризиків у країнах, які розвиваються.

Реклама:

Також дві третини респондентів висловилися на користь того, що умови корпоративного кредитування в країнах, які розвиваються, значно погіршаться. Близько 29% інвесторів вважають, що ризики рефінансування корпоративних облігацій різко збільшаться.

Однак експерти Fitch все ж знаходять подібні побоювання перебільшеними, оскільки поліпшення основоположних чинників кредитування в країнах, що розвиваються, за останні 10 років зробило їх більш стійкими до криз ліквідності.

Але в той же час в дослідженні наголошується, що підвищені ризики зафіксовані на ринках Угорщини, Ямайки, Лівану, Монголії, Туреччини та України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: