Moody's знизило рейтинги російських держбанків

Субота, 6 липня 2013, 15:03

Агентство Moody's оголосило, що знизило довгострокові боргові та депозитні рейтинги "Сбєрбанку Росії", Россільгоспбанку, ВТБ і його роздрібного підрозділу "ВТБ 24".

Як повідомляється в прес-релізі Moody's, рейтинг Сбєрбанку знижений з A3 до Baa1, Россільгоспбанку - з Baa1 до Baa3, ВТБ - з Baa1 до Baa2, "ВТБ 24" - з Baa1 до Baa2, передає "Лєнта.ру".

Прогноз за всіма рейтингами стабільний, так як, на думку агентства, в найближчий рік-півтора ці банки навряд чи піддадуться серйозному тиску негативних факторів.

Рейтинг трьох найбільших держбанків Росії був поставлений на перегляд ще в квітні 2013 року.

Реклама:

Агентство мало намір оцінити готовність держави надати комплексну допомогу фінансовим установам у разі потреби.

Moody's знизило рейтинги російських держбанків, ґрунтуючись на двох чинниках. По-перше, в порівнянні з 2008 роком стійкість російського бюджету зменшилася, що знизило здатність уряду протистояти таким негативним факторам, як тривале зниження цін на нафту.

По-друге, обсяги Резервного фонду і Фонду національного добробуту, створених для покриття бюджетного та пенсійного дефіциту, різко зменшилися в порівнянні з докризовим періодом (16,1 відсотка від ВВП в 2008-му проти 8,5 відсотка в середині 2013-го).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: