За Wi-Fi в київському метро доведеться платити

Вівторок, 23 липня 2013, 19:11

Послуга Wi-Fi в столичному метро буде платною.

Про це повідомив заступник голови столичної міськдержадміністрації Михайло Костюк під час прямої лінії в "Комсомольській правді в Україні", передає  "УНІАН".

"У різний період були різні думки з приводу того, як впровадити інтернет або Wi-Fi у метрополітені, буде це платна чи це буде безкоштовна послуга тощо. Звичайно, на це впливає, чи з'явиться інвестор. Сьогодні зрозуміло, що ця послуга повинна бути, швидше за все, платною, або вона повинна входити в систему доступу до інтернету мобільного оператора, що впровадив послугу", - сказав Костюк.

В даний час, за його словами, сформовані технічні вимоги щодо майбутніх зон, які можуть бути покриті доступом до інтернету.

Реклама:

"Ми бачимо, що територію ескалаторів не бажано відносити до цієї території, тому що це зона підвищеної небезпеки. Місце проходження турнікета - теж. Залишається посадкова територія на станціях", - уточнив Костюк.

Він висловив переконання, що механізм може бути тільки ринковим.

Нагадаємо, в грудні 2012 року прес-служба КМДА поінформувала, що безкоштовний Wi-Fi у столичній підземці з'явиться вже навесні в 2013 році. Передбачалося, що в січні буде оголошений інвестиційний конкурс. Проект планувалося реалізувати на умовах державно-приватного партнерства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: