За півроку у світі вилучено близько 317 тисяч фальшивих купюр євро

Субота, 20 липня 2013, 12:48

За перші шість місяців поточного року в усьому світі було вилучено близько 317 тисяч фальшивих банкнот єдиної європейської валюти.

Про це йдеться в повідомленні Європейського центрального банку, передає "УНІАН".

Як повідомляється, ця кількість є найвищою з 2010 року.

"Популярністю серед фальшивомонетників користувалися, насамперед, 20-єврові купюри (38% випадків), на другому місці - банкноти вартістю в 50 євро (44,1%)", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Однак, за даними ЄЦБ, активно підробляються і нові версії 5-єврових купюр, які почали друкувати лише цього року.

У Фінрегуляторі раніше відзначали, що вони надійно захищені новими водяними знаками і видозмінені бічною галограмою.

Як би то не було, серйозних побоювань ця статистика викликати не повинна. Зокрема, на території Німеччини на 10 тисяч жителів припадає всього близько 5 недійсних банкнот. Якщо враховувати всі країни валютного союзу, то ймовірність отримати здачу "фальшивками" дещо більше - 19 купюр на 10 тисяч осіб.

Викликає занепокоєння активність фальшивомонетників в Бельгії і Нідерландах, де було вилучено 21,5 тисячі та 19 тисяч підроблених банкнот відповідно.

За словами представника німецького центробанку (Бундесбанку) Хельмута Рітт, збиток, нанесений фальшивомонетниками в першому півріччі поточного року, становить 16 мільйонів євро. "Цей показник залишається стабільним з 2011 року".

Що стосується Німеччини, то там було вилучено фальшивих грошей на суму в 1,1 мільйона євро ", - заявив він. На його думку, роботодавці повинні подбати про те, щоб наймані ними касири пам'ятали про всі ступені захисту купюр і могли визначати фальшивку на око або на дотик.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!