У Росії депутати схвалили економічну амністію

Вівторок, 2 липня 2013, 15:23

Депутати Держдуми підтримали в першому читанні проект економічної амністії, внесений російським президентом Володимиром Путіним.

За проект амністії проголосувало 295 депутатів, один утримався, передає ВВС.

Депутати вирішили голосувати за амністію в двох читаннях, оскільки до проекту вже надійшли поправки від ЛДПР, після розгляду яких парламентарії проголосують за проект в цілому.

Депутати ЛДПР пропонують спрямовувати амністованих на постійне місце проживання на Далекий Схід. Крім того, ліберал-демократи наполягають на виключенні зі списку правопорушень, що амністуються, статті 159 ("шахрайство").

Реклама:

Раніше КПРФ заявила, що не голосуватиме за проект амністії.

Документ пропонує звільнити від покарання у вигляді позбавлення волі вперше засуджених або залучених за 27 статтями Кримінального кодексу Росії, пов'язаними з підприємницькою діяльністю.

Для застосування амністії підозрюваний чи обвинувачений повинен буде повернути майно або відшкодувати збитки потерпілим.

Під дію указу підпадають ув'язнені та засуджені до покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, умовно засуджені, особи, покарання яким відстрочено, та умовно-достроково звільнені.

Пропонується не поширювати амністію на тих, хто скоїв злочин із застосуванням насильства чи погрозою його застосування.

Як повідомлялося, нещодавно президент Росії Володимир Путін попросив Держдуму розглянути і підтримати "в стислі терміни" проект постанови про економічну амністію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: