Капіталізація "Яндексу" досягла 10 мільярдів доларів

Неділя, 14 липня 2013, 11:49

Капіталізація "Яндекса" з моменту IPO, що пройшов у травні 2011 року, збільшилася на 2 млрд доларів.

Два роки тому під час IPO компанія була оцінена в 8,03 млрд доларів, розміщення пройшло за ціною 25 долара за акцію, передають "Ведомости".

За підсумками останніх торгів на Nasdaq одна акція "Яндекса" коштувала 30,39 долара, а капіталізація російського пошуковика становила 9,99 млрд доларів.

Щоправда, це не рекорд: у день розміщення котирування "Яндекса" зросли на 40% до 35 долара за папір.

Реклама:

Котирування "Яндекса" почали активно зростати навесні, незабаром після того як частина акціонерів продали 7,4% акцій компанії під час вторинного розміщення.

Саме ризик продажу великого пакету засновниками і ранніми інвесторами надавав раніше серйозний тиск на котирування, писали у своїх звітах аналітики інвестбанків.

Крім того, паралельно з SPO компанія оголосила про намір викупити частину власних акцій з ринку. Таким чином, "Яндекс" вирішив повернути кошти акціонерам, пояснював тоді гендиректор компанії Аркадій Волож. На той момент на рахунках "Яндекса" накопичилося майже 900 млн доларів.

Спочатку "Яндекс" мав намір викупити 12 млн акцій (3,6% від капіталу), але в травні 2013 року рада директорів запропонувала акціонерам збільшити квоту на buyback до 20% від капіталу компанії і продовжити термін програми викупу з осені 2013 року до березня 2014 року.

Фактично "Яндекс" вже викупив 2 млн акцій на суму більше 40 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: