Fitch знизило рейтинг Франції до "АА +"

Субота, 13 липня 2013, 12:23

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Франції до "АА +" з найвищого рівня "ААА", підтвердивши короткостроковий рейтинг "F1 +" за рейтингами "ААА" зі стабільним прогнозом.

Про це повідомляється в прес-релізі агентства, пише "Прайм".

Як повідомляється, серед ключових факторів, що обумовили зниження рейтингу, агентство називає нові прогнози щодо держборгу, згідно з якими в 2014 році буде досягнутий піковий показник в 96% ВВП, у той час як ще в минулому грудні він очікувався на рівні 94%.

Потім держборг зменшиться до 92% у 2017 році, хоча минулий прогноз передбачав скорочення до 90%. При цьому середній показник держборгу для країн з рейтингом "ААА" становить 49% ВВП.

Реклама:

Негативно на рейтинг впливає також стан економіки.

Безробіття в травні виявилося на рекордному за останні 15 років рівні в 10,9%, а відновлення економіки очікується більш повільними темпами, ніж за офіційними прогнозами влади. ВВП знизиться в 2013 році, перш ніж перейде до зростання на 0,7% в майбутньому році.

Тим часом кредитний профіль країни як і раніше оцінюється як дуже сильний, у зв'язку з чим рейтинг був знижений лише на один ступінь.

Стабільний прогноз означає, що Fitch не очікує зміни суверенного рейтингу протягом найближчих двох років. Однак значне погіршення державних фінансових і боргових показників, падіння конкурентоспроможності та слабкі економічні перспективи можуть призвести до негативних рейтингових дій відносно країни.

Навпаки, зменшення дефіциту бюджету та держборгу більш високими темпами, ніж передбачається аналітиками Fitch в даний час, дозволить підвищити рейтинг країни.

Позитивним для нього буде також відновлення економіки і зростання довіри до неї у середньостроковій перспективі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: