Пінчук розповів про "феросплавну" суперечку з Коломойським

Понеділок, 3 червня 2013, 17:14

Віктор Пінчук розповів про історію створення феросплавного холдингу з Коломойським і Боголюбовим.

Про це йдеться у позові Пінчука до Високого суду правосуддя в Лондоні, передає "Інтерфакс-Україна".

У позові сказано, що феросплавний холдинг, який об'єднав активи Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова з активами Віктора Пінчука, був створений в 2006 році з частками засновників 50% і 30%, а ще 20% було відведено запрошеному в якості посередника Михайлу Воєводіна з партнерами.

У документі, в якому позивач вимагає відшкодування Коломойським і Боголюбовим збитків за порушення контрактних зобов'язань і зобов'язань довірчого управління відносно акцій ВАТ "Криворізький залізорудний комбінат" (КЗРК), уточнюється, що проблеми феросплавного холдингу не є предметом спору.

Реклама:

Згідно з матеріалами справи, відповідачі між серпнем 2005 року і квітнем 2006 року інформували Пінчука про бажання об'єднати їх феросплавні активи, а також висловлювали думку про порушення їхніх прав на дивіденди Нікопольського заводу феросплавів (НЗФ), в якому вони були міноритаріями, а позивач - мажоритарієм.

У свою чергу, Пінчук нагадував їм про необхідність виконання зобов'язань щодо передачі йому КЗРК і пов'язаного з його управлінням прибутку.

Зокрема, у серпні 2005 року на одній з таких зустрічей на Сардинії для обговорення спорів були присутні Олександр Бабаков та Михайло Воєводін, яких Пінчук запросив у якості посередників.

Позивач уточнює, що відповідачі погодилися з такою роллю Воеводіна і його партнерів Спектора і Бабакова в подальших переговорах з врегулювання спорів.

Пінчук додає, що Коломойський і Боголюбов намагалися чинити тиск на нього через подачу позову пов'язаних з ними компаній в американський суд згідно Racketeer Influenced and Corrupt Organisations Act, а потім і перехоплення управління в НЗФ.

У результаті 4 вересня 2006 року в офісі Коломойського в Женеві в присутності Пінчука, Воеводіна і Спектора було досягнуто усної угоди, у тому числі про створення феросплавного холдингу і передачу Пінчуку акцій КЗРК. Частково ця угода була закріплено письмово.

У ній, зокрема, обумовлено, що Коломойський і Боголюбов отримає у феросплавному холдингу 50%, Пінчук - 30%, а третя сторона - 20%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: