"Альфа-груп" створила нафтогазовий фонд

Понеділок, 17 червня 2013, 18:08

"Альфа-груп" створила LetterOne Group, яка включає її телекомунікаційні активи і "фінактиви, отримані від продажу частки в компанії ТНК-BP (14 млрд доларів)".

Про це йдеться в повідомленні компанії L1 Energy, що входить до складу LetterOne Group, передають "Ведомости".

"Альфа" з партнерами в березні продала 50% ТНК-BP "Роснафти". Тоді ж стало відомо, що група створює новий холдинг для пошуку об'єктів для інвестицій в області нафти і газу.

Цим і займеться компанія L1 Energy, випливає з її повідомлення.

Реклама:

У раду L1 Energy увійдуть партнер Riverstone і екс-головний виконавчий директор BP Джон Браун; ще один партнер Riverstone Джим Хакетт, голова ради директорів групи British Gas і екс-головний виконавчий директор Schlumberger Ендрю Гулд, а також головний виконавчий директор консорціуму ААР (через нього Альфа володіла 25% ТНК-BP) Стен Половець.

Нову компанію очолив колишній виконавчий директор ТНК-BP і співвласник "Альфа-груп" Герман Хан, йдеться в повідомленні L1 Energy.

Нова структура буде належати співвласникам "Альфа-груп", у членів консультативної ради часток немає, говорить близьке до LetterOne Group джерело.

Головний офіс L1 Energy розташований в Лондоні. Компанія займатиметься підбором інвестиційних проектів, угодами та управлінням інвестиціями.

У прес-релізі підкреслюється, що L1 Energy має доступ до "постійного капіталу", його планується направляти в довгострокові інвестиції з розвідки і видобутку нафти і газу, нефтосервіс, нафтогазову інфраструктуру та інші проекти.

Компанія буде здійснювати 100% поглинання або набувати стратегічні пакети акцій у компаніях, де застосування ресурсів, досвіду і можливостей L1 Energy "сприятимуть зростанню бізнесу".

"Альфа-груп" володіє значним досвідом підвищення вартості нафтогазових компаній, і ми маємо намір застосувати цей досвід на міжнародній арені", - зазначив Хан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!