За рік Україна підніметься у рейтингу Doing Business - PwC

Четвер, 13 червня 2013, 12:31

Україна значно підніметься в рейтингу сприятливості ділового середовища Doing Business до 2014 року.

Про це повідомив директор з розвитку бізнесу аудиторської компанії PricewaterhouseCoopers Енді Кузіч у ході I Міжнародної бізнес-конференції "ABC: Ukraine & Partners", передає "Укрінформ".

"Я майже впевнений, і мої колеги підтвердять, що Україна значно підніметься у рейтингу Doing Вusiness за 2013 рік", - заявив Кузіч.

За його словами, покращення Україною показників рейтингу у 2013-му порівняно з минулим роком демонструє, що реформи починають давати результати.

Реклама:

Нагадаємо, що зараз Україна в рейтингу Doing Business займає 137 місце, покращивши свій показник за 2011-2012 рік на 15 позицій.

Doing Business досліджує норми регулювання, що сприяють або перешкоджають розвитку бізнесу, і відповідні 11 етапів життєвого циклу компаній (створення організації, отримання кредитів, оподаткування і так далі).

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні уряду заявив, що окремим напрямком роботи уряду повинна бути співпраця з міжнародними рейтинговими агентствами.

Крім того, нещодавно заступник директора ЄБРР в Україні Грем Хатчинсон заявив, що відсутність впевненості в захисті своїх капіталовкладень і нестабільність українського ринку найчастіше відлякують інвесторів від приходу в Україну.

Незважаючи на те, що Україна поліпшила в рейтингу Doing Business-2013 свою позицію на 15 пунктів, укладач рейтингу - IFC - також розділяє побоювання ЄБРР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: