18,5 трильйона доходів фізосіб з усього світу заховано в офшорах - Oxfam

Середа, 22 травня 2013, 14:41

18,5 трлн доларів доходів фізичних осіб з усього світу заховано в офшорних юрисдикціях.

Про це йдеться в підрахунках благодійної організації Oxfam, пише "Лєнта.ру".

Згідно з повідомленням, дві третини від цього обсягу розміщені на рахунках в європейських офшорах, третина - в офшорних юрисдикціях Великобританії, яка виявилася лідером за цим показником.

У цілому податкові ухильники, за оцінкою Oxfam, завдали бюджетам своїх країн загального збитку на суму в 156 млрд доларів.

Реклама:

Oxfam оцінювала обсяг прихованих від податків коштів виходячи з даних Credit Suisse Global Wealth Databook, де вказується, що світовий стан без обліку нерухомості становить 94,7 трлн доларів.

У Oxfam підрахували, що фізособи тримають в офшорах 19,5 відсотки своїх коштів. Ця оцінка заснована на даних Банку міжнародних розрахунків (BIS), квартальних звітів структур, до складу яких входять офшорні банки, про відомості, наданих міжнародними структурами, такими як МВФ і ЦБ Нідерландів.

Останнім часом європейська влада активізувала обговорення заходів по боротьбі з податковими ухильниками та країнами, які не надають дані про рахунки своїх клієнтів.

Раніше всі члени ЄС, за винятком Швейцарії, Австрії та Люксембургу, погодилися обмінюватися відомостями вкладників. У рамках боротьби з податковими ухильниками посилився тиск і на Великобританію, в юрисдикції якої знаходяться одразу кілька офшорів - Кайманові острови, Віргінські острови, Нормандські острови, Гібралтар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: