Банкіри можуть пред'явити позов агентству Bloomberg

Четвер, 16 травня 2013, 15:58

Юристи банку JPMorgan Chase розглядають можливість подачі позову до Bloomberg.

Про це передають "Ведомости" з посиланням на Financial Times.

У банку хочуть знати, хто з журналістів інформагентства отримував інформацію про те, як банкіри користувалися терміналами.

"Наш юридичний департамент направив Bloomberg офіційний запит з проханням пояснити, до якої конкретно інформації репортери мали доступ, а також підтвердити, що їхня система контролю не допустить в майбутньому подібних порушень", - йдеться в заяві JPMorgan.

Реклама:

За словами співробітників банку, на яких посилається FT, він також зажадав надати інформацію "про запити всіх співробітників Bloomberg щодо користувачів терміналів в JPMorgan і їх дій починаючи з 2008 року, а також про роль людей, які робили кожен із запитів".

Терміналами Bloomberg користується більше 315 тис передплатників у світі: співробітники банків та інвестфондів, центробанків, міністерств фінансів і ділових ЗМІ.

Bloomberg бере за користування терміналом 20 тис доларів на рік, цей бізнес в 2012 році приніс компанії 85% з 7,9 млрд доларів виторгу.

Як відомо, нещодавно з'ясувалося, що журналісти Bloomberg News, які регулярно користуються терміналом при роботі над новинами, мали доступ до деякої непублічної інформації про його користувачів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: