Британці отримають від "Укрзалізниці" півмільярда за пошук грошей

Понеділок, 29 квітня 2013, 15:18

Регіональні залізниці акцептували пропозиції британської фірми Shortline PLC на послуги щодо залучення коштів від розміщення облігацій участі у кредиті на міжнародних ринках капіталу.

Про це повідомляє  сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Загальна вартість послуг британської фірми для п’яти залізниць становитиме 491,52 млн доларів.

Одеська залізниця з 2013 по 2018 роки заплатить британцям 85,25 млн доларів, Придніпровська залізниця – 103,40 млн доларів, Донецька залізниця – 106,98 млн доларів, Південно-західна залізниця – 86,9 млн доларів, Львівська залізниця – 55 млн доларів.

Реклама:

Угоди мають бути підписані найближчим часом.

В обґрунтуванні повідомляється, що некоректна процедура закупівлі "в одного учасника" обрана через "нагальну потребу у здійсненні закупівлі у зв’язку з виникненням особливих економічних чи соціальних обставин, які унеможливлюють дотримання замовниками строків для проведення процедур конкурсних торгів".

На яку суму залізниці планують розмістити облігації в конкурсній документації не повідомляється. Також невідомо які саме особливі обставини змусили залізничників проводити термінову процедуру.

В обґрунтуванні є посилання на мандатну угоду між "Укрзалізницею" та "Barclays Bank plc" від 2 квітня 2013 року. Британський банк раніше позичав "Укрзалізниці" 550 млн доларів, які залізничники повернули у 2012 році.

Акціонерна компанія "Shortline PLC" заснована 15 березня 2013 року, тобто за два тижні підписання угоди між "Укрзалізницею" та "Barclays Bank plc". Статутний капітал нової фірми становить 1 фунт стерлінгів.

Її засновником є відома британська компанія "TMF trustee limited", яка займається послугами з залучення кредитів.

Нагадаємо, раніше регіональні залізниці оголосили тендери на придбання у лізинг електровозів і електропоїздів на 37,06 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!