Країнам "великої сімки" прогнозують невелике економічне зростання

Четвер, 28 березня 2013, 20:15

Зростання ВВП країн "великої сімки" в I кварталі 2013 року в річному вираженні очікується на рівні 2,4% і 1,8% - у II кварталі.

Про це йдеться у звіті Організації економічної співпраці та розвитку, передають "Ведомости".

На думку аналітиків організації, в даний час економічна активність зростає в усьому світі, однак криза в єврозоні ускладнює прогрес відновлення світової економіки.

"Світова економіка істотно ослабла в кінці 2012 року, але в даний час перспективи поліпшуються для країн, що входять до організації. Для більш стійкого відновлення світової економіки необхідні активні дії в галузі політики, особливо в єврозоні, де економічне зростання нерівномірне і залишається більш слабким, ніж в інших регіонах", - сказав старший економіст організації П'єр Сарла Падоан.

Реклама:

Середній зріст трьох найбільших економік єврозони - Німеччини, Франції та Італії - становитиме, за прогнозами організації, 0,4% в I кварталі і 1% у II кварталі. При цьому різниця показників країн залишається суттєвою.

ВВП Німеччини, як очікується, зросте в I кварталі 2013 року на 2,3%, в той час як економіка Франції та Італії скоротиться на 0,6% і 1,6% відповідно.

Економіка США, за прогнозами організації, в I кварталі 2013 року збільшиться на 3,5%, після чого кілька уповільнить своє зростання - до 2% у квітні-червні.

Щодо майбутнього розвитку економіки Японії аналітики організації також зберігають оптимістичні прогнози. ВВП країни, як очікується, зросте в I кварталі на 3,2% і на 2,2% в II кварталі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!