Уряд хоче виважено підходити до кожної витраченої гривні - Прасолов

Четвер, 28 березня 2013, 10:36

Кошти при реалізації Держпрограми активізації розвитку економіки будуть витрачатися виключно на реальні проекти, які принесуть практичні результати для економіки нашої держави.

Про це заявив у ході брифінгу в будинку уряду міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов, повідомляє прес-служба.

За його словами, кожен проект повинен мати економічний розрахунок - приступати до реалізації будь-якого проекту будуть тільки при його окупності.

"Уряд хоче виважено підходити до кожної витраченої гривні. Дійсно, є проекти, які будуть гарантовані з бюджету і окупність буде довгою, це стосується й розбудови інфраструктури, у тому числі й доріг. Але є речі, які ми хочемо розвивати з точки зору державно-приватного партнерства, за участю інвесторів і концесіонерів", - наголосив Прасолов.

Реклама:

Він також пояснив, що усього прогнозований обсяг фінансування Програми на 2013 рік - 253,8 млрд гривень, з яких 23,7 млн гривень - з держбюджету, майже 8,2 млрд гривень - кошти місцевих бюджетів, 7,1 млрд - кредити міжнародних фінансових організацій, 214 млрд  гривень - інші джерела, у тому числі й кошти інвесторів.

Нагадаємо, програмою активізації економіки передбаченошість пріоритетних напрямів, один з яких - підвищення конкурентоспроможності економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: