Арбузов каже, що кооперативи врятують село

Понеділок, 25 березня 2013, 13:47

Одне з основних завдань держави на 2013 рік - розвиток мережі сільгоспкооперативів.

Про це повідомив перший віце-прем'єр Сергій Арбузов, пише ZN.UA.

За словами Арбузова, вони не тільки підвищать конкурентоспроможність села, але і поліпшать соціальну інфраструктуру в сільській місцевості.

Як повідомляється, відродження сільських територій має стати пріоритетним завданням для влади, про що неодноразово наголошував президент Віктор Янукович. Тому в минулому році Мінагропрод розробив і представив стратегію соцекономічного розвитку сільських територій "Рідне село". Ця ініціатива орієнтована на створення сільськогосподарських кооперативів та підтримку державою дрібних і середніх товаровиробників.

Реклама:

"Розвиток кооперативного руху і підтримка його з боку держави є необхідною умовою відродження українського села. І світовий досвід підтверджує, що саме завдяки об'єднанню в кооперативи дрібно-і средньотоварні виробники можуть підвищити конкурентоспроможність своєї продукції. Тож інтерес селян до таких об'єднань поступово зростає", - зазначив Арбузов.

"В цілому, на думку голів сільських та селищних рад, для того, щоб сільське населення було працевлаштовано і мало стабільний дохід, необхідно створити близько 18 тисяч обслуговуючих кооперативів. А за оцінками вітчизняних експертів аграрного ринку, завдяки ініціативі "Рідне село" та кооперації в селах можна створити 1,6 мільйона робочих місць до 2020 року. Першим же кроком до формування кооперативів повинні стати сімейні ферми. Зараз уряд активно підтримує їх створення", - заявив перший віце-прем'єр-міністр.

Він також підкреслив, що кооперативний рух серед дрібних і середніх виробників дозволить не тільки економічно розвивати села, але й покращувати їх соціальну інфраструктуру.

"Урядова політика та реформи в аграрній сфері повинні привести до всебічного розвитку сільських територіальних громад України. А це означає - до розвитку 70 відсотків території нашої держави, на яких проживає третина населення", - додав чиновник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!