Глави парламентів G-20 обговорять у Мехіко боротьбу з корупцією

Субота, 23 березня 2013, 11:49

Питання боротьби з корупцією, економічного зростання, продовольчої безпеки та законодавства у сфері кліматичних змін мають намір обговорити в Мехіко глави парламентів країн, що входять до "групи двадцяти".

Про це повідомив голова сенату Мексики Ернесто Кордеро, передають "Ведомости".

Зустріч відбудеться 4-5 квітня в Мехіко. "Цей форум проходить як додатковий захід до саміту глав держав і урядів G20, який відбувся в 2012 році в мексиканському місті Лос-Кабос", - підкреслив Кордеро.

Традиційно зустріч глав парламентів проходить на наступний рік після основного щорічного заходу "двадцятки". У 2012 році G20 очолювала Мексика, після чого передала в грудні 2012 року "кермо влади" в цій міжнародній організації Росії.

Реклама:

Серед означених Кордеро тем майбутнього обговорення також виділяються питання розвитку світової фінансової системи, створення нових робочих місць, захисту природних ресурсів, зокрема, водних.

Як відомо, G-20 об'єднує країни з різних регіонів світу, з різними рівнями господарського розвитку, а також провідні міжнародні фінансові організації на основі зацікавленості в колективному рішенні найважливіших світових економічних і фінансових проблем.

Членами "групи двадцяти" є Австралія, Аргентина, Бразилія, Великобританія, Німеччина, Європейський союз, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Мексика, Росія, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція, ПАР, Південна Корея, Японія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: