В "Укравтопромі" заспокоюють: іномарки сильно не подорожчають

Четвер, 21 березня 2013, 13:27

Серйозних змін цін на імпортні автомобілі в зв'язку з введенням нового спецмита не буде, вітчизняні авто також не подорожчають.

Про це заявив президент асоціації "Укравтопром" Михайло Рєзник, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

"Не потрібно розбурхувати ринок і витрачати сьогодні останні гроші на купівлю авто. 1 січня 2014 року ПДВ зменшиться на 3%, про це сьогодні не говорять. Наша позиція - відпускні ціни значно не зміняться в тих розмірах, про які заявляють імпортери. Крім того, вже сьогодні вони домовляються з материнськими компаніями про зниження відпускних цін для українського ринку. Наприклад, АвтоВАЗ уже почав такі переговори", - сказав він.

Глава GM Europe Нік Райлі додав, що, грунтуючись на досвіді інших країн, зростання мита на 5-10% мало змінить ціни на автомобілі.

Реклама:

"Міжнародні виробники залишаються на цьому ринку, вони прийняли рішення знизити свій дохід і залишитися на ринку. Зміна обмінного курсу може значно серйозніше вдарити по внутрішнім цінам, ніж мито", - підкреслив він.

Як повідомлялося, Міжвідомча комісія з питань міжнародної торгівлі опублікувала рішення ввести спецмито на нові імпортні машини. Вона складе 6,46% на автомобілі з двигуном від 1 до 1,5 літрів і 12,95% - для автомобілів з двигуном від 1,5 до 2,2 літрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: