Українці все частіше купляють автомобілі в лізинг

Вівторок, 19 березня 2013, 09:44

У 2012 році в Україні різко зросла кількість автомобілів, переданих в лізинг, - на 24%, до 27,34 тисячі.

Про це свідчать дані Асоціації лізингодавців України, пише "Комерсант-Україна".

На тлі падіння автопродажів у країні частка лізингу в загальному обсязі ринку досягла майже 6%.

Якщо 3-4 роки тому послугою оперативного лізингу (не зобов'язує клієнта викуповувати автомобіль в кінці лізингового терміну) користувалися в основному представництва західних компаній, а частка українських клієнтів становила 10-15%, то в 2012 році частка останніх становила 40-45%.

Реклама:

Зросла і кількість фізосіб, що оформляють автомобілі в лізинг: їх частка збільшилася в загальному обсязі продажів з 22% до 25%.

Причин для зростання популярності лізингу кілька.

У 2012 році були внесені значні зміни в Податковий кодекс. Якщо раніше компанії могли відносити на валові витрати тільки 50% платежів з лізингу легкових автомобілів, то тепер 100%.

У розвитку лізингових послуг виявилися зацікавлені і банки, у яких з початком кризи зросли показники неповернення виданих кредитів.

Тому деякі банківські структури прийняли рішення перевести активні операції з кредитних в лізингові.

Згідно з даними Асоціації лізингодавців України, найбільші компанії за обсягом лізингових операцій за підсумками 2012 року - ВіДі Лізинг, VAB Лізинг, Avis Rent a Car & Leasing Ukraine, Porsche Finance Group, RCI Financial Services Ukraine (програми RenaultLeasing, NissanFinance), група компаній АІС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: