Клименко розповів про нові ініціативи щодо податку на прибуток

Вівторок, 12 березня 2013, 19:11

Міністерство доходів і зборів вважає логічним зараховувати переплату за дивідендами в рахунок авансових платежів з податку на прибуток.

Про це заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко під час круглого столу в Києві, передає УНІАН.

"Ми сьогодні допрацьовуємо деякі ініціативи щодо зміни порядку сплати авансових платежів з податку на прибуток. Ми вважаємо, що буде логічно, і ми це підтримуємо, зараховувати переплату за станом дивідендів, здійснену за дивідендними виплатами, у цих авансових внесках (платежі з податку на прибуток)", - сказав Клименко.

Водночас він звернув увагу, що сьогодні авансові платежі з податку на прибуток сплачують лише 10% від загальної кількості платників податку на прибуток.

Реклама:

Як повідомлялося, Рада може прийняти нові поправки до Податкового кодексу, згідно з якими платники зможуть здійснювати авансові платежі з податку на прибуток за рахунок переплат.

"Закривати платежі за рахунок переплачених сум доцільно і нормально. Нонсенсом вважаю те, що бізнесмен відповідає за дії контрагента", - заявляв перший заступник глави комітету з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики Владислав Лук'янов (Партія регіонів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: