Семиноженко хоче налагодити виробництво вакцин

Понеділок, 25 лютого 2013, 16:44

Для надійного забезпечення імунологічної безпеки нашого населення, Україні необхідно налагодити власне виробництво п’яти-шести вакцин.

Про це заявив голова Держінформнауки Володимир Семиноженко, йдеться у повідомленні відомства.

"В розвинутих країнах імунобіологія та біотехнології визнані серед найвищих пріоритетів наукового розвитку. Світовий ринок біотехнологій оцінюється у сотні мільярдів доларів. Для України посилений розвиток імунобіотехнологій має великий економічний сенс", - зазначив Семиноженко.

Він сказав, що включення наук про життя, у тому числі біотехнологій, у перелік стратегічних пріоритетів розвитку науки і техніки у 2011 році стало одним з найбільш важливих для науки рішень держави за останні кілька років.

Реклама:

"Налагодження власного виробництва стратегічно важливих імунобіологічних препаратів відповідно до завдання, поставленого минулого тижня прем’єр-міністром, дозволить вирішити двоєдине завдання: підвищити рівень біологічної безпеки населення і надати поштовх розвитку економіці шостого укладу", - вважає Семиноженко.

За інформацією Держінформнауки, до проекту держпрограми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки включена низка технологічно складних напрямків, зокрема, технічне переоснащення виробництва діагностичних виробів медичного призначення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: