Співзасновник і гендиректор Spotify інвестує 1 мільярд доларів в європейські стартапи

Понеділок, 21 лютого 2022, 19:25 -
 
getty images

Співзасновник і генеральний директор Spotify Деніел Ек планує інвестувати близько 1 млрд доларів у європейські технологічні стартапи.

Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що його інвестиційна компанія Prima Materia зробила ставку на стартап із екологічно чистої сталі,а також на фонди, орієнтовані на штучний інтелект, науки про життя та клімат. 

"Компанія Ека, яка розпочала роботу в лютому 2021 року, також виділила 100 мільйонів євро німецькій охоронній фірмі Helsing у листопаді – все це частина плану Ека щодо інвестування близько 1 мільярда доларів зі своїх статків в європейські стартапи", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

За даними Bloomberg Billionaires Index, статки Ека сягають близько 2,6 мільярдів доларів.

Нагадаємо:

Стримінговий сервіс Spotify оголосив про придбання двох сервісів для вдосконалення рекламної аналітики - сервіс вимірювання ефективності реклами Podsights і аналітичну платформу Chartable. 

Стримінговий сервіс Spotify хоче залучити 50 мільйонів авторів, які будуть заробляти на аудіоконтенті за допомогою платформи - так Spotify реагує на скандал із подкастами Джо Рогана.

Акції стрімінгового сервісу Spotify впали після того, як компанія припустила уповільнення зростання кількості підписників.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: