Рада НБУ радить Кабміну відновити співпрацю з МВФ

П'ятниця, 22 лютого 2013, 16:27

Рада Нацбанку радить Кабінету міністрів прийняти рішення по відновленню співпраці з МВФ.

Про це  йдеться у повідомленні Нацбанку.

Як зазначається, на засіданні Ради було прийнято рішення рекомендувати Кабміну  розробити стратегію структурного реформування економіки, яка б передбачала пріоритетну підтримку розвитку галузей, що мають перспективи випуску конкурентоспроможної на світовому ринку продукції протягом тривалого часу та діяльність яких мінімально залежить від зовнішніх шоків.

"Крім того, Кабміну пропонується сприяти відновленню програми "стенд-бай" з МВФ, а також залученню коштів інших глобальних інституцій (Світовий банк, ЄС)", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Також Кабміну рекомендується забезпечити безумовне виконання усіма суб’єктами господарювання норм законодавства в частині визначення цін на товари, тарифів на послуги (у тому числі в рекламних оголошеннях) виключно в грошовій одиниці України.

З метою активізації сільськогосподарського виробництва як одного з ключових елементів покращення платіжного балансу Рада НБУ вважає за необхідне вжити Кабміном заходів щодо запровадження функціонування системи забезпечення угод зерном шляхом упровадження нової форми складського документа - електронного складського свідоцтва на зерно, який має бути максимально наближеним за характеристиками до фінансових інструментів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!